Nieuws vanaf Signy..... - Reisverslag uit McMurdo Station, Antarctica van Ruben Fijn - WaarBenJij.nu Nieuws vanaf Signy..... - Reisverslag uit McMurdo Station, Antarctica van Ruben Fijn - WaarBenJij.nu

Nieuws vanaf Signy.....

Door: Ruben Fijn

Blijf op de hoogte en volg Ruben

28 Januari 2006 | Antarctica, McMurdo Station

Hoi Allemaal,

Ja, ja maar weer eens een verhaaltje van 13.319 kilometer verderop. De werkzaamheden gaan erg voortvarend de laatste dagen maar vandaag sneeuwt het weer volop en is het dus niet echt prettig weer om veldwerk te doen. Je handen worden erg snel traag als je probeert te werken met dit weer en dat is voor jezelf en voor de vogels niet erg prettig. Dus dan maar een dagje binnen zitten en aan mijn verslag werken…..

Op
Heb ik weer een aantal nieuwe foto’s geplaatst. Onder andere van Burns Night, een traditioneel Schots feest wat hier niet zonder meer voorbij kon gaan. Iedereen moest een Schotse Outfit maken om van het traditionele Haggis maal te ‘genieten’. Voor degenen die niet weten wat Haggis is: schapendarm gevuld met lever, nier, hart en hersens…… (vandaar dat genieten tussen aanhalingstekens). Burns Night is het feest ter nagedachtenis aan de Schotse dichter Robert Burns en wordt gevierd met Haggis die aangesneden wordt door de jongste van alle mensen die de maaltijd genieten na voordracht van het gedicht ‘Address to a Haggis’ van Rabbie Burns. Wel grappig, zeker omdat iedereen plastic kilts aan had. Ik had mijn schotse vlag geschilderd met ‘Stock marker’ (niet giftige schapenverf die wij gebruiken om pinguins te markeren). Achteraf niet zo’n heel goed idee want de halve basis zit onder de blauwe vingerafdrukken en het lab is ook niet spierwit meer (hoe meer paint remover je gebruikt, hoe groter de blauwe vlekken op de tafels worden)….. maar ja, ook daar konden we wel weer om lachen :D .

Verder hebben we ook weer een nieuwe aflevering in de Friendlies Soap. Een van de kuikens van de buren (George & Georgina) die op de punt van het schiereiland leven was aan de wandel geraakt maar er ongeluk in het territorium van de Friendlies terecht gekomen en toen bleek dat de naam niet helemaal gelukkig gekozen was want binnen 2 minuten had Mrs Friendly het arme kuiken naar binnen geslokt…….. Gelukkig hebben George en Georgina nog een kind maar een beetje zielig is het wel.
Verder komen er steeds meer Furries rond de basis. De afgelopen dagen zijn het er ongeveer 250 en het worden er waarschijnlijk meer dan 500….. Het zijn wel grappige en nieuwsgierige dieren. Ze zijn alleen best agressief en we moeten nu dus altijd met skistokken op pad (ze kunnen niet zo goed tegen het geluid van metaal op metaal). Op de andere basis van de British Antarctic Survey op Bird Island (South Georgia) zijn al twee mensen door Fur Seals gebeten en een van hen zal verder moeten met een flinke hap uit zijn achterwerk. Niet erg leuk natuurlijk, hoewel mijn mondhoeken toch een klein beetje omhoog gingen ;)

In de pinguïnkolonies zijn grote veranderingen gaande. Alle Adelie pinguin kuikens vertrekken nu voor hun eerste keer naar zee en er zijn al bijna geen volwassen Adelies over. Nog een week en er is geen Adelie meer te bekennen op het eiland. De kuikens hebben allemaal prachtige veren gekregen, alleen zit er vaak nog wat dons boven op hun kop. De prachtigste afro’s en hanekammen komen voorbij op weg naar hun eerste zwemles.

Nou dat was het wel weer. Ik las dat jullie ook zuidpool tijden in Nederland beleven. Nu maar hopen dat het ijs een beetje blijft liggen.
De Hartelijke Groeten maar weer aan iedereen en tot de volgende keer maar weer,
Ruben

• 29 Januari 2006 - 10:00

Jantien:

Weer leuke vehalen beleeft. Bij ons is het nu ook eindelijk winter. We gaan zo schaatsen op de Ryperkerkerpolder (ondergelopen weiland.
    Kusje van je nichtje

• 29 Januari 2006 - 10:36

De Bouwmannen:

Net terug van onze wintersport is het openen van de mail toch het eerste wat we doen om jouw verhalen weer lezen. Het is voor ons iedere keer weer spannend en erg leuk om te lezen wat jij allemaal beleefd hebt.
    Wat de winter hier betreft, het is nog even nagenieten voor ons(helaas wel zonder sneeuw) maar met jouw foto's en verhalen en onze herinneringen komt het allemaal weer goed.
    We wachten weer op je volgende mail.
    Liefs van Marga en de groetjes van de mannen.

• 29 Januari 2006 - 16:02

Willemein:

Hoi Rub, we hebben heerlijk geschaatst, jammer genoeg begon het tijdens het schaatsen al te dooien, dus waarschijnlijk blijft het bij deze ene keer schaatsen.
    Groetjes!

• 29 Januari 2006 - 20:49

Betty En Wouter:

Het wordt dus echt een beetje gevaarlijk daar bij jou.De foto's zijn weer prachtig! Groetjes van Betty en Wouter.

• 30 Januari 2006 - 09:25

Jan Andries:

Hoi Ruben, ja die winter hier. De vogels geloven er nog niet erg in. Gister met PR op Texel vogels gekeken, en tussen ijsschotsen Bontbekken, Kluten, een Grutto, Rosse Grutten en 200 Kemphanen en 3 Kleine Zilverreigers. Niet echt de voorbodes van een elfsteden.
    succes,
    Jan Andries

• 30 Januari 2006 - 20:13

Ger Van Dongen, Zaandijk:

Dag Ruben, Ik was vanmiddag op Glazenmaker 14 en hoorde van Janny van je dagboek etc. Ziet er mooi uit. Petje af en vooral ijsmuts op.
    Hartelijke groet,
    Ger

• 02 Februari 2006 - 10:50

Nadine (Nadine_online@hotmail.com):

Hej Ruben, ik was wat aant surfen en kwam deze website tegen. Ik vertrek over 8 dagen (10 februari) ook naar het zuiden. Vanaf Ushuaia vaar ik mee op de Europa (www.barkeuropa.com) richting Antarctica. Ik zal langs Deception Island komen en de Brabant eilanden etc etc dus misschien komen we elkaar wel tegen haha. In ieder geval nog heel veel plezier op je stage!
    Groetjes Nadine